05/11/2016
Niemand minder dan sterrenchef  François Geurds, patron cuisinier van het zeer bekende Rotterdamse restaurant FG heeft de strijkpop ook ontdekt voor zakelijk en inmiddels ook voor prive-gebruik.

Geurds en medewerkers van FG Bistro aan de Lloydstraat in Rotterdam laten sinds zaterdag jl hun witte bedrijfskleding ( koksbuis voor kenners ) voortaan strijken door een strijkpop van het merk Irondryer model HB06.FG Bistro leest als Montmartre aan de Maas. Met barokke spiegels aan de wand en andere grandeur die je in de betere bistro in La Douce France aantreft. Lichtblauw, goud en aubergine zijn de bepalende kleuren.

Geurds en medewerkers zijn zeer enthousiast over het gebruik. De traditionele koksbuis is van katoen en kan zo direct uit de eigen wasmachine op de strijkpop. Na circa 7 minuten is zo’n koksbuis volledig strak gestreken en perfect gedroogd.  In nog geen uur tijd wordt zo de volledige witte brigade van FG Bistro op dagbasis voor opening voorzien van onberispelijke bedrijfskleding.

Inmiddels heeft  François Geurds ook prive een strijkpop besteld via de website van Strijkop.nl. De spaarzame vrije tijd die hij over houdt besteedt hij liever aan een prive-leven dan zelf  zijn overhemden te moeten strijken aldus Geurds. 

Heeft u trek in een bisque d’homard en uw vriend(-in) in een tom kha kai hoeft u geen kop of munt te leggen, laat staan ruzie te maken. France meets Asia – het is al vaker een gelukkig huwelijk gebleken. Ofwel le meilleur des deux mondes samengepakt in het Rotterdamse Lloydkwartier.

De wijnkaart bestaat uit het beste dat Frankrijk te bieden heeft. Voor een fles huiswijn betaal je slechts 19,50 euro. FG Bistro wordt aan de voorkant gedragen door Gilles Faelens, een vinoloog met Frans bloed. Faelens vond dat iedereen zich wel een strijkpop kan veroorloven gezien de vanaf prijs van € 399-.

Meer informatie over de succesvolle patron cuisier Franç
ois Geurds leest u op http://francoisgeurds.nl .